PENJEJAKKU~ :D

Sunday, March 31, 2013

saya seorang yang ceria~ anda bagaimana?? :D

Sebelum tidur mlm semalam,,mujur hati trasa nk bkk FB,
then ade notification dr MPP
*aishh ape lagi la kn.

and the announcement was about.


"Assalammualaikum w.b.t disini senarai nama dan pembahagian kumpulan untuk LDK Finishing School. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada En. Junaidi Kaunselor UiTM Pulau Pinang. Terima Kasih."

oh okey,,, im the lucky one yg terlibat untuk program ni.
hari minggu!pagi2!
its okay Epira,,,take it positively yaw~

dan alhamdulillahh~
pengisian yg sy absorb sgt lah ohsem!
walaupun ade beberapa masalah...tp bg sy itu adalah masalah yg boleh diperbaiki pada masa akan dtg.
kawan2 yg tak dtg tuuu,,,rugi tw x dtg.HAHA :D

pengisian yg sy nk kongsikan iyelah:-

1.kita mesti ambil thu tntang kelebihan diri kita
2.supaya akn one day kite boleh promote diri kita,,so org akn excited nk amek kite kerja
3.makesure kita ade trademark,imej,yg bila org dgr je trademark kita tu,org thu sape.
4.be more confident dalam sgala cara,berpakaian,present something,berjalan.
semua tu perlu dilatih dr sekarang.
5.thu apa yg kita nk capai,keinginan dan impian kita. dlm kata lain, mission and vission hidup kita.
6.dr sekarang,cuba tmbah general knowledge,,,pasal syarikat2 terkemuka,pasal org2 ternama,ilmuan2, sebab semua tu berguna masa kite nk mnta kerja. masa bertambah dan persaingan juga akan bertambah.so find something different about urself...yg org lain xde.
7.dan ambil thu cara2 interview juga penting,,,termasuk adab2 dan tatacara yg byk kita tinggal kn dlm hidup,,bukan nk hipokrit,tp kita ubah sikit2 demi masa dpn kita. :D


dan aku plk,,,

 
5ciri yg ade dalam diri saya,,
happy go lucky bila perlu

gila2 mengikut keadaan
pemalu bila x knl
blur bila ngantuk
nakal tp baik hati


5 pencapaian yg saya mahu
being a better muslimah di dunia dan akhirat inShaAllah
hidup berjasa selamanya kepada sesiapa sahaja
ada kerjaya tetap yang membuahkan hasil terbaik dan menjamin masa depan keluarga
teringin sangat nk travel ke Eropah!! And inshaallah menunaikan haji di makkah..aminn
sy nk wujudkn kempen no hunger kt malaysia ni..! yeah :D


warna yg melambangkan diri saya

MERAH
SEbab merah ni warna semangat,agresif,berani,kuat,happy go lucky,nakal..
and it were all about me!!! 

then anda pula bagaimana???











2 comments:

Nor Huwaida Husni said...

saya taw saya x datang td...
huhuhuu...
mmg rugi pon.... :(

fatin.epi.syafirazakaria said...

tu la kn cik CB... announcement last minute... and group td cuma 9 org je yg dtg,,,sbb msg x sampai. huhu